Gyllenläder

Gyllenlädret Marot

På medeltiden var den spanska staden Cordoba den första staden i Europa att bli berömd för sina gyllenläder, därifrån spreds tekniken sedan vidare till andra europeiska länder.

Motiven bestod av växter, frukter, fåglar och andra djur. Gyllenläder användes till att fylla paneler eller hela väggar men också till stolar, bänkar, skärmar,skrin och kistor. Ornamentala drag dominerar på tapeter men även figurala scener förekommer. Gyllenläder förekom i bostadsinteriörer och i kyrkor. Dess design med sin delikata, gyllene yta och praktfulla färger har alltid fångat ögat.

Handmålat gyllenläder Alla gyllenläder handmålas.

Vi ser det som ett privilegium att kunna erbjuda er upplevelsen av hur ett gyllenläder såg ut under sin glansperiod på 1600-1700-talet. Att åter få uppleva dess praktfullhet med sina underbara färger och fantastiska mönster. Väljer ni att dekorera en stol eller skärm med gyllenläder blir det ett mycket speciellt blickfång, ett konstverk att vila ögonen på.

Gyllenlädret gör din matsal, hall, bibliotek eller salong oförglömlig med sin elegans och den så vackert reflekterande gyllene ytan.

Vi erbjuder

  • Gyllenläder i historiska mönster
  • Gyllenläder efter egen färgsättning
  • Gyllenläder i er egen design

Det målade gyllenlädret är upphängt för att torka. Hos Lutson Goudleder, Frankrike.

2023-01-06

Gå till toppen ↑