Om oss

Lages Tapetserarverkstad

Vår tapetserarverkstad har sin plats i den vackra och idylliska staden Nora, där vi varit etablerade i 40 år. Vi arbetar med både antikt som nytillverkat, med det antika som vår specialitet och stora intresse.

Som medlemmar i Sveriges Tapetserarmästare borgar vi för ett gediget hantverk.
En stor och viktig del i vårt arbete är att kunden är nöjd och vi lämnar alltid garanti på alla arbeten.

Vi har stor erfarenhet av antika möbler och har ett långt samarbete med bland annat Carl-Jan Granqvist, Grythyttans Gästgivaregård, Landshövdingsresidenset i Örebro Slott och Statens Fastighetsverk. Vårt senaste uppdrag är åt Hallwylska palatset i Stockholm.
Vi arbetar helt enligt gammal traditionell hantverksanda och enbart äkta, gediget material som tagel och kroll används till antika möbler.

Lages Tapetserarverkstad

Vi har även stor kapacitet att arbeta med möbler till offentlig miljö då vi under många år också arbetat inom det området.

Genom vårt arbete som tapetserare har vi fått ett mycket stort intresse för gyllenläder och dess historia. Jag har själv fått lära mig detta mycket speciella hantverk. Till min glädje har jag också kommit i kontakt med gyllenlädertillverkare som är specialister inom sitt område, och som under flera år arbetat med att få fram gyllenläder som håller genom generationer. Detta har lett till ett mångårigt samarbete.

Vår lediga tid tillbringar vi med slottsbesök där vi undersöker och dokumenterar gyllenläder, eller ser och tar del av alla så vackra och unika möbler och fantastiska miljöer. Vi besöker också auktioner där vi letar möbler att renovera, för att på så vis också vara med i ledet där vi är delaktiga i att bevara möbeln för framtiden och får se slutresultatet och helheten........som i vårt yrke.

Vi utför

  • Omstoppning
  • Omklädning
  • Renovering av möbler

Välkommen!
Annika och Leif Arvidsson

För konsultation och dokumentation av gyllenläder vänligen kontakta oss på tfn. 0587-311850 eller mail: lagestapetserarverkstas@telia.com för information och prisuppgift.

2023-01-06

Gå till toppen ↑